I mistr tesař se někdy utne. Produkt s označením Přebytek znamená, že u dodavatele nebo na skladě nastala chyba. Kvůli té je k dispozici více produktů, než kolik jich bylo v původních objednávkách, proto je zvýhodněn a určen k výprodeji.
Minimální trvanlivost je do 10. 5. 2026.
Znáte pšeničný bulgur? Bulgur se vyrábí z pšenice speciální tradiční technologií. Pšenice se nejprve aktivuje vodou a teplem a nechá se částečně naklíčit (v zrnu tak vznikají enzymy a stává biologicky aktivním), poté se párou vysuší a nakonec se hrubě nadrtí. Díky této úpravě je lehce stravitelný. Bulgur má vysoký obsah vlákniny, což blahodárně působí na naše trávení a je nutričně bohatý.
Bulgur v kuchyni: Oceníte především jeho rychlou přípravu a univerzálnost. Je připraven za cca 20 minut. Bulgur krátce povaříte (5 minut) a necháte jej 15 minut dojít pod pokličkou. Využijete jej jako přílohu k masovým, zeleninovým pokrmům, pro přípravu různých směsí, do salátů, karbenátků a placiček, na zapékání, jako zavářku do polévek, pilafů apod.