Tuňákové filety, nakrájené, v extra panenském olivovém oleji. Tuňák pochází z udržitelného rybolovu certifikovaného MSC.
🥗 Tuňákový salát s vysokým obsahem bílkovin
Tento salát je skutečnou proteinovou bombou! Obsahuje tuňáka, vejce, mrkev, cizrnu, špenát, cottage sýr, granátové jablko a mandlové lupínky – ideální volba pro lehký, ale výživný oběd nebo večeři.
Ingredience (2 porce)
• 1 konzerva tuňáka (např. Deutsche See, 185 g)
• 2 vejce
• 2 mrkve
• 1 granátové jablko
• 100 g čerstvého špenátu
• 1 lžíce mandlových lupínků
• 1 konzerva cizrny (cca 240 g, použijeme polovinu)
• 120 g cottage sýra
Na limetkový dresink:
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 lžička bílého vinného octa
• šťáva a kůra z 1 bio limetky
• sůl a čerstvě mletý pepř
🧑🍳 Postup
- Vejce uvařte na hniličku – cca 6 minut. Poté je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
- Mrkev omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky nebo nudličky.
Granátové jablko rozkrojte napůl a pomocí lžíce vyklepněte semínka (nejlépe nad dřezem).
Špenát důkladně omyjte a osušte.
Mandlové lupínky krátce opražte nasucho na pánvi – jen do zlatova.
Tuňáka a cizrnu nechte okapat v sítku.
- Dresink připravíte smícháním olivového oleje, vinného octa, limetkové šťávy a kůry. Dochutíte solí a pepřem.
- Všechny ingredience naaranžujte do salátové mísy, přidejte cottage sýr a přelijte limetkovým dresinkem. Podávejte ihned.
Výrobce: Deutshe See
Hmotnost: 185 g
Složení: tuňák (70 %), extra panenský olivový olej, sůl.
Skladování: Skladujte při pokojové teplotě 15–22 °C na suchém místě.
Trvanlivost: 2 roky
Země původu: Německo
Certifikace: MSC
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 4 - Ryby
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 2 roky
Energetická hodnota na 100 g/ml: 199 kcal
Tuky: 11 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 2 g
Sacharidy: 0,5 g
- z toho cukry: 0,5 g
Bílkoviny: 25 g
Sůl: 1 g
Prodejce na Scuk.cz: Food Symphony, s.r.o. Adresa sídla prodejce:Korunní 2569/108
101 00 Praha
IČ: 21022321DIČ: CZ21022321Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. 394227 u MSPH