Rozhodně fantastická záležitost! Velmi netradiční dárek a výtečná pochoutka. Mikolášek si pomocí lyofilizovaných hrušek vytlačil první zoubky.
Hrušky pro nás pěstují v nedalekém menším sadu, který má několik certifikátů kvality. Máme už vytipované dvě odrůdy, které dozrávají na konci října, takže hrušky absorbují i ty poslední teplé sluneční paprsky.
Lyofilizované hrušky jsou složeny ze 100% českého ovoce bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.
Hrušky byly šetrně ručně natrhány v sadech Jeseníků, hluboce zamrazeny a dále pak lyofilizovány.
Chuť lyofilizovaných hrušek zůstává zachována, jako když si ji právě utrhnete ze stromu.
Struktura lyohrušek je odlišná od ostatního lyoovoce, je na vině vysoký obsah cukru, který se nedá lyofilizovat, což hrušky ale neznehodnocuje.
Na výrobu 100 g lyofilizovaných hrušek připadá cca 500 g čerstvých hrušek.