Jalapeño Pálivost: 8 000 SHU
Snad nejoblíbenější chilli papričky. Plody jsou silnostěnné, podlouhlé a chuťově prostě výtečné. Mají široké možnosti zpracování. Jsou výborné zasyrova ale i tepelně zpracované. Nejčastěji se nakládají, grilují, udí, nebo přidávají do omáček a dalších pokrmů. Jalapeňo je od ostatních chilli velmi rané, proto se sklizní začínáme již v polovině léta, plody průběžně dorůstají a dozrávají. Plody můžeme sklízet již v technické zralosti, kdy jsou ještě zelené. V botanické zralosti jsou pak sytě červené, na slupce s mírnými prasklinkami.
Plody i semena obsahují capsaicin. Může podráždit kůži, proto při zpracování plodů používejte gumové rukavice. Rostlina capsaicin téměř neobsahuje, manipulace s ní je proto bezpečná. Chraňte před dětmi.
Velikost květináče 9 cm.
Pěstujeme bez chemie