Nevíte, která směs je pro Vás ta pravá? Nevadí. Připravili jsme pro Vás speciální ochutnávkový balíček naší Barlee´s rodinky. Na výběr budete mít Barlee´s ORIGINAL s jemně oříškovou chutí a „kávovou“ hořkostí či Barlee´s MASALA, která skvěle zahřeje a dodá tělu spousty prospěšných látek. Stejně tak i u Barlee´s REGENERACE či DETOX můžete díky směsi bylinek vychutnat lahodnou chuť a zároveň udělat pro tělo dobrý skutek:) Nově také zažijete chuť orientu s BARLEE´S ARABIC či skvělou BARLEE´S MEDICINAL s medicinálními houbami REISHI A CORDYCEPS.
Sada obsahuje:
BARLEE´S ORGIGINAL, 21 g
Složení: BIO pražený ječmen bez kofeinu – mletá
BARLEE´S MASALA, 21 g
Složení: pražený BIO ječmen, směs BIO koření - BIO skořice, BIO hřebíček, BIO černý pepř, BIO zázvor, BIO muškátový oříšek
BARLEE´S REGENERACE, 21 g
Složení: pražený BIO ječmen, směs BIO koření - BIO konopná herba CBD, BIO šípek, BIO šalvěj, BIO hřebíček, BIO nové koření
**BARLEE´S DETOX, 21g **
Složení: pražený BIO ječmen, směs BIO koření - BIO ostropestřec mariánský, BIO kopřiva, BIO kurkuma, BIO rozmarýn, BIO kajenský pepř
**BARLEE´S ARABIC, 21g **
Složení: pražený BIO ječmen, BIO kardamom, BIO nektar z kokosového květu
**BARLEE´S MEDICINAL, 21g **
Složení: pražený BIO ječmen, BIO reishi, BIO cordyceps
**Příprava: **
Moka konvička
Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30 g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.
French press
Na 100 ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
Filtrovaná Nekáva
Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
Cold brew
Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24 h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.