Vlašský ořech, původem ze střední Asie, je plod ořešáku královského plodícího od 4. nebo 12. roku života.
Jedná se o velice výživnou pochoutku bohatou na kvalitní rostlinné tuky. V porovnání s ostatními ořechy mají nízký obsah sacharidů (přibližně 14 g/100 g). Svým tvarem vlašský ořech připomíná mozek. To napovídá o účincích látek v něm obsažených.
Vlašské ořechy díky vysokému obsahu tuků snadno žluknou. Proto je důležité je skladovat v temnu a v dobře uzavřeném obalu nebo nádobě.
Využití vlašských ořechů je velmi široké:
- do snídaňových kaší
- drcené jako ozdoba na dezerty
- do salátů
- do sladkých i slaných jídel
- RAW kuchyně
- v kombinaci se sušeným ovocem jako vydatná svačina
- olej z vlašských ořechů
Věděli jste, že?
Z vlašských ořechů se vyrábí likér ořechovka macerováním nezralých ořechů v lihu s přídavkem koření a cukru.
Hmotnost: 100 g
Složení: 100% jádra vlašských ořechů
Může obsahovat stopy: jiných skořápkových plodů
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: minimálně 3 měsíce
Baleno v: České republice
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 8 - Skořápkové plody
Tuky: 65 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 6 g
Sacharidy: 13,7 g
- z toho cukry: 2,6 g
Vláknina: 6,7 g
Bílkoviny: 15 g
Sůl: 0 g
Adresa sídla prodejce:Žatecká 41/4
110 00 Praha 1
IČ: 05669561DIČ: CZ05669561Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 268699 u Městský soud v Praze