Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Okurka je bohatá na vitamíny a minerální látky, působí silné detoxikačně a neobsahuje téměř žádné kalorie.
Kromě klasického použití doporučujeme zdraví prospěšnou okurkovou šťávu. Okurku odšťavíme na odšťavovači nebo nastrouháme a vymačkáme. Pijeme 200 ml denně, buď celou dávku ráno nalačno, nebo jednu dávku (100 ml) ráno, druhou odpoledne.

Pěstování
Salátové okurky pěstujeme ve skleníku či folníku, daří se jim i v nádobách s opěrnou tyčí na jižních balkonech. Potřebují k růstu dostatečně vyhnojenou půdu a častou zálivku. Častou a pravidelnou sklizní docílíme silnější násady květů. Roubované sazenice jsou většího vzrůstu, mají silnější kořenový systém, a proto nepotřebují tak častou zálivku a netrpí tolik na plísňová napadení, jako neroubované rostliny. Plísním se také vyhneme zálivkou ke kořenům, častým větráním a případným chemickým ošetřením. Potom nám budou rostliny plodit velice dlouho, někdy až do října.

Na zahrádce vypěstované plody vám v lednici nebo v chladném sklepě vydrží přibližně týden.
Uchovávejte je v přihrádce, která je určena pro ovoce a zeleninu. Jakmile okurku načnete, je potřeba ji co nejdříve zpracovat, jinak začne měknout.

Trvanlivost: 2 dny
Země původu: Česká republika