Přírodní jogurt Rodopi se vyrábí z čerstvého farmářského mléka. Kromě mléka obsahuje symbiotické kultury, které byly izolovány v bulharských horách Rodopi. Tyto kultury tvoří bakterie Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a přidávají jogurtu onu specifickou, příjemně mléčně kysanou chuť a vůni.
Příprava jogurtu probíhá v souladu s původní bulharskou recepturou: mléko se pasterizuje, naočkuje, rozlije do sklenic, na jejichž dně je meruňková směs, nechá se dozrát a pak se ochladí. Hotový jogurt vydrží v ledničce minimálně 20 dní, i když v sobě nemá žádné konzervanty. Ale co je zajímavější - zůstává přitom živý!
Hmotnost: 200 g
Složení: čerstvé pasterované mléko, živé kultury Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a ovocná složka min. 15 % (meruňky, meruňkové pyré, sacharóza, glukózo-fruktózový sirup, modifikovaný kukuřičný škrob, přírodní aroma, želirující látka: pektin, regulátor kyselosti: kyselina citronová a citronan sodný, barvivo: karoten)
Skladování: 4-8 °C
Země původu: Česká republika
Bez plastového obalu: Ano
Přídatné látky: E160a – Karoteny
Přídatné látky: E330 – Kyselina citronová
Přídatné látky: E331 – Citrát sodný
Přídatné látky: E440 – Pektiny
Přídatné látky: E1442 – Hydroxypropylovaný škrobový fosfát
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 13 dnů
Typ mléka: Kravské
Obsah tuku: Plnotučné
Ošetření: Pasterováno
Prodejce na Scuk.cz: APOSTOLOV, s.r.o. Adresa sídla prodejce:Janského 2415
155 00 Praha
IČ: 28172116DIČ: CZ28172116Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 131430 u Městský soud v Praze