Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Včelí pyl lyofilizovaný (sušený mrazem)
Forma sběru: šetrný sběr pomocí sběrných plátů
Lyofilizovaný včelí pyl je složen ze 100% českého včelího pylu bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.
Včelí pyl byl posbírán pilnými včelami v Bílých Karpatech, hluboce zamrazen a dále pak lyofilizován.
Lyofilizovaný včelí pyl chutná a i voní, jako květiny na horské louce. Chuť i vůně jsou velmi intenzivní a aromatické.

Na výrobu 100 g lyofilizovaného včelího pylu připadá cca 120 g čerstvého včelího pylu.

Složení pylu
Složení pylu kolísá podle druhu rostlin, ze kterých pochází, ale také podle složení půdy. Významnými složkami v pylu jsou bílkoviny, tuky, glycidy, minerály (draslík, fosfor, síra, hořčík, sodík, vápník, železo, atd.), velké množství aminokyselin a enzymů, cukry, různé druhy kyselin včetně kyseliny nukleové, éterické oleje, vitamíny (A, B1,2,3,5,6,7,9,12, C, D, E, atd.) aj.
Účinky pylu: -
je antioxidantem, - podporuje normální chuť k jídlu, - má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém, zejména pak na krevní lipidy, - pyl je imunomodulátorem. Včelí pyl je nutné před konzumací fermentovat dle doporučeného návodu na obalu.

Lze fermentovat v medu nebo jogurtu.

Hmotnost: 100 g
Složení: 100% lyofilizovaný včelí pyl
Skladování: v suchu, zamezte přístupu vzduchu ve znovuuzavíratelném ZIPP sáčku
Trvanlivost: 1 rok
Země původu: Česká republika
RAW: Ano
Energetická hodnota na 100 g/ml: 341 kcal
Tuky: 6,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 2,1 g
Sacharidy: 45 g
- z toho cukry: 32 g
Bílkoviny: 21 g