
Spicy Flave Awards 2024 - 3. místo 🥉 v kategorii: Salsa - Fruit
Sladká omáčka s chutí indické exotiky.
Zajímavost:
Zásadně používáme jen mango odrůdy Kent, která se nám z vícero důvodů nejvíce osvědčilo.
Nalož si do omáčky maso, namáčej si kozí sýr či si s tím uvař kuře na kari
Trochu delší popis:
Co se stane, když dáš dohromady čerstvé ručně loupané mango, sušené chilli papričky Bhut Jolokia, indické kari, delikátní hořčici, špetku vlastní směsi koření a celé to zjemníš třtinovým cukrem? My ti to teda řeknem. Tvoje chuťové pohárky poznají nirvánu.
Zajímavost:
Po světě existují stovky odrůd manga, nicméně podobně jako u banánů se do Evropy běžně dostane jen pár odrůd. Vyzkoušeli jsme snad všechny, jenže některé mají třeba takovou dužinu, že to pak vypadalo, že jsme si do omáčky ostříhali celou hlavu. Nakonec nám nejvíce pasovala odrůda Kent a to chutí, dužinou a i velikostí.
K čemu si to dám?
Absolutní stav blaženosti můžeš zažívat na grilovačce s kámoši, při nedělním obědě v podobě nakládaného drůbežího masa nebo u pohodové večeře nad dýňovou polívkou.
Skladování, spotřeba a trvanlivost:
Mangová chilli omáčka má ráda chlad a temno a bude ti vděčná, když si na ní po otevření smlsneš do 14 dnů, to ti garantujeme na etiketě. Když se ale k ní budeš hezky chovat (používat vždy čistou lžičku a neolizovat pokapané okraje!), protože je bez konzervantů zranitelná, tak ti v ledniččce vydrží i několik měsíců, ovšem rychlá spotřeba je jistota. Trvanlivost je na etiketě, ale neboj, před otevřením bude určitě x-měsíců, ne-li rok.