Sušená rajčata San Marzano
Sušená rajčata San Marzano pocházejí z jižní Itálie, konkrétně z oblasti Puglia, kde jsou pečlivě pěstována a sušena za podmínek kontrolovaného zemědělství. Rajčata jsou ručně osolena hrubou mořskou solí a následně sušena několik dní na intenzivním jižním slunci a v atmosféře obohacené mořským vzduchem. Díky této tradiční metodě sušení si uchovávají svou krásnou vláčnost a nejsou ani přesušená, ani vyschlá.
Tyto sušená rajčata lze využít na mnoho způsobů. Jsou vynikající nejen v těstovinách, bagetách, salátech nebo zabalená v masových rolkách, ale mohou být také konzumována samotná. Ideální jsou i pro nakládání do oleje nebo výrobu rajčatového pesta.
Sušená rajčata San Marzano jsou stoprocentně přírodní, vegan a bezlepková, tudíž jsou vhodná i pro jedince trpící celiakií. Vynikají vysokým obsahem lykopenu.