Mandle jsou známé ořechy, ale mnoho lidí nezná jejich plný potenciál.
Samostatně či v ovocně ořechových směsích jsou sice výborné, ale stejně tak z nich lze vyrobit ořechové mléko nebo dokonce sýr.
Recept na sýr z mandlí:
Rozmixujeme přes noc namočené oloupané mandle s vodou, přecedíme tekutinu (vznikne nám jako vedlejší produkt mandlové mléko) přes utěrku a vzniklou hmotu smícháme s česnekem, olivovým olejem, citrónem a bylinkami dle chuti.
Mandle jsou se slupkou.
Hmotnost: 500 g
Složení: 100 % mandle
Skladování: na tmavém, suchém a chladném místě do 20 °C
Trvanlivost: minimálně 3 měsíce, do 5 dnů po otevření
Země původu: Španělsko
Certifikace: Vegan Society
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 8 - Skořápkové plody
RAW: Ano
Energetická hodnota na 100 g/ml: 610 kcal
Tuky: 54 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 4,2 g
Sacharidy: 5,4 g
- z toho cukry: 5,4 g
Vláknina: 14 g
Bílkoviny: 19 g
Sůl: 0 g
Prodejce na Scuk.cz: Lifefood Czech Republic s.r.o. Adresa sídla prodejce:Škrétova 45
120 00 Praha
IČ: 27437485DIČ: CZ27437485Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 111974 u Městský soud v Praze