
Four Season Oolong je lehce oxidovaný oolong z kultivaru Sijichun, pěstovaný v nadmořské výšce 300–350 m v oblasti Nantou na Taiwanu.
Čaj pochází z farmy pana Chena, který vědomě udržuje režim Natural Farming – tedy pěstování v souladu s okolní krajinou, bez chemických hnojiv a pesticidů. Listy jsou lehce, přibližně z 10–15 % oxidované a tradičně rolované do pevných kuliček světle zelené barvy. Vůně je jemná, květinová, s chladivými tóny vanilky, jahod a malin.
Nálev je světlý, zelený, s výrazně květinovým aroma tónů růže a konvalinky a hladkou, lehce smetanovou chutí s dotekem exotického ovoce.
Forma:
Rolovaný celolistový oolong
Sklizeň:
Jarní sklizeň, rok: 2025
Klasická příprava:
5 g čajových lístků na 0,5 l vody o 85–90 °C. Louhujte 2–3 minuty.
Vícenálevová příprava (asijský způsob)
5 g na 150 ml vody o 85–90 °C.
Množství čaje, teplotu vody i délku louhování můžete upravit podle chuti — tento oolong umí ukázat mnoho vrstev a reaguje na drobné změny v přípravě.
Tento produkt s BIO certifikací pochází ze zahraničí. Zařadili jsme ho do nabídky z důvodu nedostatku od lokálních farmářů.