Tondo Di Piacenza
je italská poloraná odrůda cuket keříčkového typu, přezdívaná též „Kolo z Parmy“. Jak už sama přezdívka napovídá, vyznačuje se kulatými, tmavě zelenými plody se světlým žíháním s jemnou příchutí a dobou zrání cca 50 až 55 dní. Plody sklízíme nejlépe o velikosti 5 – 8 cm, kdy je jejich dužina nejvíce jemná a šťavnatá. Lze je v čerstvém stavu skladovat i několik měsíců. Rostlina má ráda výhřevné chráněné stanoviště, půdu obohacenou kompostem a dostatek vláhy.
Cuketky jsou díky svému tvaru a konzistenci výtečné na zapékání a grilování.
Rostlina není mrazuvzdorná, na venkovní záhon vysazujeme od poloviny května. Sklizeň trvá od července až do prvních mrazíků.
Sazenice v květináči o průměru 9 cm.
Pěstováno bez chemie a s láskou.