Zrnková káva, která je vhodná speciálně na espresso.
*Po nějaké době se nám vracejí do nabídky zrna z Indonésie. Tentokrát jsme pro vás vybrali kávu z ostrova Sumatra od sdružení Sumatra Permata Gayo, kterou jsme upražili na espresso. Zrna byla zpracována metodou wet hull (giling basah), typickou právě pro Indonésii nebo Sumatru.
Výsledkem je šťavnaté espresso vyznačující se citrusovou svěžestí, sladkostí třtinového cukru a jemnou dochutí připomínající tmavou čokoládu. Káva je vhodná zejména pro přípravu v pákovém kávovaru nebo moka konvičce.
Náš tip: Pokud se rozhodnete připravit si tuto kávu v moka konvičce a běžně do ní kávu melete jako na espresso, nebojte se zkusit ji umlít hruběji, než jste zvyklí – třeba na aeropress nebo jemnější filtr. Výsledkem bude káva s plným tělem a příjemnou ovocnou svěžestí.*
Jsme sociálním podnikem z Kokořínska. Preferujeme kvalitu před kvantitou a za každým zrnkem kávy si stojíme, protože známe jeho historii. Víme, kde a za jakých podmínek se káva pěstovala, známe farmáře, kteří se o kávovníky starají. V kombinaci s naším zkušeným pražičem vám přinášíme dokonalost v každém balíčku kávy.