BIO jáhly.
Jáhly BIO jsou nejen lahodné, ale také bezlepkové, lehce stravitelné a snadno a rychle se připravují. Díky nim můžete v kuchyni tvořit nekonečné množství pochoutek. Užijte si jejich chuť a kvalitu v BIO provedení! Dají se použít na mnoho sladkých i slaných způsobů. Přidat je můžete do polévky, salátů a nebo jako přílohu k masu. Připravit z nich můžete také vynikající pomazánku. Jsou skvělým základem pro koláče a nákypy.
A taková jáhlová kaše s lyofilizovaným ovocem, skořicí a oříšky, to je teprve dobrota, kterou si zamilují děti i zbytek rodiny.
Použití:
Jáhly propláchněte minimálně 2x horkou vodou (zbaví se tak nahořklé chuti). Poté vařte v dvojnásobném množství studené vody cca 15 - 20 minut.
Malé žluté kuličky, to jsou jáhly, které řadíme k obilovinám. Jsou lehce stravitelné, skvěle zasytí a jsou vhodné i při bezlepkové dietě. Jáhly se rovněž řadí k nejvíce zásadotvorné obilovině. Najdeme v nich minerály, vitamíny, bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, vlákninu a spoustu dalších zdraví prospěšných živin.
Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.
Tento produkt s BIO certifikací pochází ze zahraničí. Zařadili jsme ho do nabídky z důvodu nedostatku od lokálních farmářů.