Goodie BIO kakao 12% je odlehčenou alternativou k 24% RAW kakau, které jste si tolik oblíbili.
Stejně jako u „plnotučné verze“ se jedná o zcela přírodní, nealkalizovaný kakaový prášek vyrobený z prvotřídních kakaových bobů, v tomto případě z ghanských plantáží. Oproti ní má však nižší obsah tuku a s tím i energetickou hodnotu. Je tak perfektní pro ty, kteří si hlídají množství tuků ve stravě nebo kalorický příjem jako takový.
Dokonalá chuť pro každý den
Během pražení dochází k rozvinutí plné, komplexní chuti kakaových bobů, přidává se čokoládový podtón a typické aroma. Zároveň je tímto procesem mírně snížena přirozená kyselost, která je pro nealkalizovaná kakaa charakteristická.
Příjemná chuť v kombinaci s jemnější texturou a příznivým nutričním profilem z kakaa dělají všestranně využitelnou surovinu pro každodenní použití, ať už k přímé konzumaci nebo do receptů.
Jaký je rozdíl mezi 12% BIO kakaem a 24% RAW kakaovým práškem, které kdy zvolit?
Obě varianty pochází z prvotřídních kakaových bobů a jsou nealkalizované, tedy zcela přírodní, bez chemických úprav. Rozdíl mezi nimi spočívá zejména ve zpracování, obsahu kakaového tuku – a s tím spojené textuře, výživových vlastnostech a využití v kuchyni.
Použití:
Přidejte několik lžic prášku do vody, mléka, smoothies, dezertů, kaší, pečiva a dalších potravin, kterým chcete dodat plnou kakaovou chuť.
Vzhledem k vlastnostem nealkalizovaného RAW kakaa, které není chemicky upraveno, je důležité prášek důkladně rozmíchat nejprve v malém množství tekutiny (např. rostlinného mléka). Až poté dolijte zbývající množství do požadované konzistence.