
Hojicha je tradiční japonský zelený čaj, který prochází jemným pražením — díky tomu získává svou typickou, lehce oříškovou a praženou chuť i vůni. Tento čaj vzniká z pražené Kukichy, tedy stonků a řapíků čajovníku, a pochází z oblasti Kagošima, která je známá ideálními podmínkami pro ekologické pěstování zeleného čaje. Díky pražení má Hojicha jemnější charakter, méně kofeinu a je příjemná i k večernímu popíjení nebo po jídle. Nálev je měděně hnědý, hladký a lehký.
Klasická příprava:
5 g čaje na 0,5 l vody o 75–80 °C. Louhujte cca 60 vteřin.
Tip:
Hojicha je díky pražení jemnější a dobře snášená — lze ji popíjet i v podvečer. Množství lístků, teplotu vody i dobu louhování můžete upravit podle preferencí.
Tento produkt s BIO certifikací pochází ze zahraničí. Zařadili jsme ho do nabídky z důvodu nedostatku od lokálních farmářů.