Výrobek Hlíva ústřičná restovaná v husím sádle s chilli a žampiony získal v roce 2020 mimořádné ocenění v soutěži Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje - Kraje Přemysla Oráče.
Výrobek Hlíva ústřičná restovaná v husím sádle s chilli a žampiony získal v roce 2021 certifikát na ochrannou známku "Českosaské Švýcarsko regionální produkt
Sterilovaný výrobek je po otevření určený k okamžité spotřebě. Jemně pálivý - ale práh pálivosti máme každý jinde.
Husímu sádlu se díky jeho jemnosti říká „olivový olej mezi živočišnými tuky" :-)
Božsky chutná připravené tím nejjednodušším způsobem: se šťouchanými brambory z našich Zeleninový bedýnek.
My sami restovanou hlívu používáme při přípravě přírodního plátku, do míchaných vajíček, do slaného závinu, do kuřecí nádivky, a tak dále. Možností je mnoho.
Husí sádlo je složeno ze dvou třetin z nenasycených mastných kyselin, které jsou brány jako prospěšné pro lidský organismus, na rozdíl od kyselin nasycených. Těch je ale v husím sádle jen asi 30 procent.
Proč je husí sádlo tak výjimečné?
Je to vysokým obsahem vitamínu K2, jinak velmi vzácného.
Prospěšnost husího sádla není nicméně nic nového – je totiž mimo jiné využíváno ve farmaceutickém průmyslu jako součást léčivých mastí.