Vlašské ořechy si jistě pamatujete podle černých dlaní, které vám po jejich sběru zůstanou. Této nepříjemnosti vás ušetříme, protože tyhle jsme už vyloupali za vás. Znáte termín „doktrina signatur“? Říká nám, že vše přírodou stvořené je podobné takovému lidskému orgánu, kterému pomáhá. Že vlašáky vypadají jako mozek tak rozhodně není jen náhoda.
Vlašská jádra:
- jsou bohatý zdroj minerálů jako je vápník, železo, selen, fosfor a hořčík,
- obsahují omega-3 mastné kyseliny,
- podporují normální činnost ledvin a funkci střevního traktu,
- obsahuje okolo 15 % bílkovin,
- ideální k pečení i na svačinu.
Recept na ořechy v medu
Potřebujeme: směs ořechů, med.
Vlašské ořechy rozpůlíme a vložíme do uzavíratelné sklenice. Pokud je med ztuhlý, zahřejeme ve vodní lázni, poté ořechy zalijeme a necháme vychladnout. Přidáváme na hotové saláty nebo jako sladkou tečku.
Hmotnost: 500 g
Složení: Jádra vlašských ořechů
Skladování: při teplotách do 20 °C, relativní vlhkosti vzduchu do 70 % a chraňte před přímým slunečním zářením
Trvanlivost: min. 6 měsíců
Baleno v: České republice
Alergeny: 8 - Skořápkové plody
RAW: Ano
Energetická hodnota na 100 g/ml: 654 kcal
Tuky: 64,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 6,1 g
Sacharidy: 13,7 g
- z toho cukry: 2,6 g
Vláknina: 5,39 g
Bílkoviny: 15,2 g
Sůl: 0,01 g
Adresa sídla prodejce:Na Hutích 44
466 01 Jablonec nad Nisou
IČ: 08150036DIČ: CZ08150036Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 43595 u Krajský soud v Ústí nad Labem