Dokonalý jablečný ocet je živý, nefiltrovaný a stále zrající s mateční kulturou.
Je vyráběn přirozeným kvašením jablek z ekologicky čisté produkce, bez jakýchkoli přídatných látek.
Takovýto ocet má přirozeně neomezenou trvanlivost, při delším uskladnění se doporučuje zamezit přístupu vzduchu (lahev naplněná až po víčko) a skladovat ocet v chladu a temnu.
Usazeniny či kal nejsou na závadu, jsou přirozenou součástí nefiltrovaného produktu.
Konvenční jablečný ocet zakalený nebývá. Zákal se chemicky odstraňuje spolu s prospěšnými látkami, které v octu poté chybí.
Jablka na výrobu jablečného octa pocházejí z ekologicky čistého prostředí, nejsou nijak chemicky ošetřena. Sběr, třízení a zpracování jablek je prováděno ručně.
Použití: do salátů do polévek do omáček 1 lžíce jablečného octa ráno na lačno jako dezinfekce pleti zředěný vodou.
Kromě jeho zdravotních benefitů podporuje hubnutí. Nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu. Při časté konzumaci nezapomeňte vypláchnout ústa čistou vodou. Může dojít k poškození zubní skloviny.
Věděli jste že? Sám Hippokrates již před tisíci lety užíval čistý jablečný ocet jako antibiotikum. V dobách válek se používal k léčbě nejrůznějších onemocnění. Ne nadarmo se mu přezdívá "elixír mládí".
Kyselost octa: max. 2%.