MiSo je geniální kvašená potravina s tisíciletou tradicí a kořeny ve východní Asii. Je to zároveň surovina, potravina i ochucovadlo.
MiSo je nositelem chuti známé jako umami a zároveň obsahuje hodnotné bílkoviny a sacharidy. Je lehce stravitené.
Jak používat MiSO? Je to velmi jednoduché.
1. Solte MiSEM nikoli solí!
Jídlo bude mít laskavě výraznou chuť i slanost.
Všude tam, kde se používá sůl, můžete použít MiSO.
Příklad: Míchaná vejce s trochou MiSO, bramborová, česneková, čočková polévka chutnají s MiSO fantasticky. Guláš z masa či hlívy ochutí MiSO a nemusíte tolik smažit cibulku. Jídlo bude rychleji a dle všeho i zdravěji připravené.
2. Nahrazujte pracné a energeticky náročné vývary!
MiSO je vlastně chuť vývaru v pastě. Je to přírodně fermentovaný produkt bez chemie. Pro české hospodyňky je to něco jako MiSOX. :)
Tip na italské krémové risotto:
Vývar se připravuje dlouho a musí se skladovat v lednici, kde degraduje. MiSO je v lednici a je tam téměř věčné. Stačí ho rozmíchat ve vodě. Japonská dokonalost.
3. MiSUJTE při pečení zeleninu, rybu, maso.
Tip na recept:
Vmíchejte do podušené zeleniny. Potřete pečené maso a nechte chvíli dojít v troubě. Marinujte a pak pečte. Použijte na rybu na másle. Ochuťte si tofu či tempeh.
4. Použijte MiSO majonézy
Vánoční bramborový salát bez MiSO majonézy nikdy nebude to ono. Stačí zamíchat 70/30 běžnou majonézu a MiSO. Vyrobte si vlastní majonézu z MiSO a oleje pomocí tyčového mixeru. Je to snadné a chutné.
5. Vyzkoušejte MiSO KiMCHi ORiGiNAL
Uvařte si rýži a na vrch dejte lžičku této dobroty. Bude to krásné, chutné a nové. A to přesně chcete, nebo né?
Věrně Smolíci