Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
666 Kč
1 210,91 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
BIO
Nedostupné

Velmi oblíbená prémiová část jehněte s nejjemnějším a nejlibovějším masem. Známá je pod názvem „jehněčí hřebínek”, anglicky „lamb rack” či „french rack”. Jedná se o kotletu vcelku se začištěnými žebry.

S radostí oznamujeme, že naše jehněčí hřebínky získaly 1. místo v soutěži Biopotravina roku 2020 v kategorii steaková masa.

Mezi kostmi jehněčího hřebínku udělejte zářezy až k okraji kotlety, aby se maso lépe propeklo. Buďte ale opatrní a neřežte do samotného svalu, utekla by chtěná šťáva. Tukové krytí z masa nečistěte, vypeče se tzv. na škvarek, který křupnutím kontrastuje s velmi jemným masem kotlet.

Postup přípravy hřebínku je jednoduchý. Zatáhněte ho vcelku na pánvi na kvalitním olivovém oleji ze všech stran. Začněte tukovým krytím, které si nejprve opatrně nařezejte na mřížku. Poté vložte do rozpálené trouby či nepřímo grilujte a dopečte tak do požadované konzistence. Doporučujeme péct dorůžova, tehdy má kotleta vnitřní teplotu kolem 72 °C. Maso hřebínku je opravdu delikátní a lze je jen pomalu opéct na pánvi a pod alobalem nechat „dojít”. Před podáváním jej nechte v teple odpočinout. Hotové kotletky z hřbetu by měly být krásně růžové a šťavnaté.

Fandové více propečeného masa si jehněčí french rack nakrájí na jednotlivé kotlety s kostí, které opečou zprudka na pánvi či grilu.

Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.

Hmotnost: 550 až 650 g
Složení: BIO vyzrálé jehněčí maso výsekové chlazené, min. 5 dní ve visu
Skladování: do 5 °C, po otevření ihned spotřebujte
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 4 dny
Vlastní chov: Ne
Vlastní porážka: Ano
Prodejce na Scuk.cz: Farma Rudimov s.r.o.
Adresa sídla prodejce:
Rudimov 105
763 21 Rudimov
IČ: 01449320DIČ: CZ01449320
Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 78162 u Krajský soud v Brně