Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Recept: Lasagne se zvěřinou

Celý recept najdete rozepsaný níže. Zvěřinové lasagne jsou geniální způsob, jak upotřebit zbylou pečeni. I díky tomu se jedná o recept s velmi rychlou přípravou. Co se týče přesného druhu masa, záleží jen na vašich preferencích - lasagne jsou skvělé s jelením, dančím i srnčím masem.

Suroviny na 4 porce:

  • 400-500 g upečené zvěřiny
  • 330-350 g čerstvých lasagní
  • 125 g nastrouhaného sýru
  • 150 g mozzarelly
  • 1 červená nebo žlutá paprika
  • 150 g slaniny
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g másla nebo ghí
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml zakysané smetany
  • čerstvé bylinky - petrželka, tymián
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Postup na lasagne:
Troubu dejte rozehřát na 220 °C. Upečenou zvěřinu a papriku nakrájejte na nudličky, slaninu na kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejte máslo a cibuli a na něm nechte zesklovatět. Přidejte nakrájenou slaninu, orestujte do zlatova a chvíli před koncem přidejte nasekaný česnek. Petrželku nasekejte nadrobno, lžíci nechte stranou a zbytek smíchejte se smetanou ke šlehání a zakysanou smetanou, tymiánem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směs přilijeme na pánev k cibuli a slanině. Přidejte papriku a krátce společně povařte na nízkou teplotu - stačí jen pár minut, aby se chutě prolnuly.

Připravte si pekáč a začněte vrstvit - nejdřív lasagne, pak maso, to zalijte omáčkou, zasypte strouhaným sýrem a tak dokola. Až dovrstvíte všechny suroviny, položte na ně na plátky nakrájenou mozzarellu. Pečte v předem vyhřáté troubě cca 30 minut, dokud není povrch krásně zlatavý. Podávejte posypané petrželkou.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

4 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího