Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Maso a ryby

Celý recept je rozepsaný níže. Není stehno jako stehno. To krůtá vydá hned na několik porcí. Proto jsme se rozhodli upéct jen dvě a přesto tak vytvoříte plnohodnoté jído pro celou rodinu. Jedná se o velmi jednoduchý recept a jedna porce vyjde cca na 84 korun.

Suroviny na 4 porce:

  • 2 mrkve
  • 1/2 menšího celeru
  • 2 petržele
  • 2 velké nebo 4 menší brambory
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce oleje (olivový nebo řepkový)
  • 1-2 krůtí stehna dle velikosti
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky - například tymián, rozmarýn, saturejka, oregano

Postup:
Všechnu zeleninu nakrájejte na větší kostky a brambory a cibuli na půlměsíčky. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm osolená a opepčená krůtí stehna tak, aby se zatáhla a na kůže získala zlatavý nádech. Do pekáče rozprostřete osolenou zeleninu a brambory. Vše zakapejte lžící oleje a navrch dejte opečená stehna. Posypte je oblíbenými bylinkami, zakryjte víkem a pečete v troubě rozehřáté na 180 °C cca 2-2,5 hodinky.

Před koncem pečení sundejte poklop a ještě cca 10 minut nechejte péct, aby se udělala na stehnech vytvořila kůrčička. Hotová stehna můžete před podáváním obrat a rozdělit na talíře, nebo je můžete na stůl donést v celku a každý si odebere svou porci. Podávejte se zeleninou upečenou s masem, případně doplňte o dušenou rýži.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

1 produkt
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího