Vykostěný králík je rozdělen na polovinu, kdy každý díl má jedno stehno, nožku a půlku hřbetu.
Vykostěný králík může být upečen v troubě, nebo naporcován na díly a obalen jako řízek a v neposlední řadě se dá připravit jako roláda plněná směsí podle chuti.
Vyzkoušejte králičí roládu.
Vykostěného králíka naplníme šunkou, slaninou, plátkovým sýrem, rajčátky a nakonec přidáme mleté maso. Vše zabalíme a necháme 1,5 h pozvolna péct. Podáváme s bramborovou kaší, brambory, ale lze podávat i za studena s pečivem.
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.