Králičí roláda jsou v podstatě nožky s hrudí vykostěné jako jeden plát masa a vykostěný hřbet. Maso je velice vyvážené, jak šťavnaté, tak libové, a proto ideální na králičí roládu.
Pláty masa jsme naplnili strouhaným sýrem cheddar (min. 20 g). Roláda není záměrně osolená, okořeněná, aby si každý mohl dochutit podle sebe.
Roládu opatrně vyjměte z obalu, vložte do pekáčku. Roláda je zpevněná provázkem na pečení. Péct můžete podlité vodou, nebo smetanou na vaření. Ochutit můžete například bylinkami či česnekem. Roláda se podává s bramborovou kaší, s bramborami, ale dá se podávat i za studena na chleba jako svačinka.
Naše doporučení: pečte podlité vodou s kouskem másla, pár kuliček pepře, rajčata, pažitka. Famózní chuť i vůně!
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.