Výběr polotvrdých sýrů, které jsou vyrobeny z kravského, šetrně pasterovaného mléka - Horský sýr, Sýr sv. Barbory, Vavřinecký sýr.
Horský sýr
K těstovinám, na krajíc chleba s máslem, na zapékání, ale i ke skleničce vína – náš horský sýr si zamilujete pro jeho poctivou čistou chuť a univerzálnost. Zrající sýr polotvrdý, plnotučný, s obsahem tuku v sušině minimálně 48%. Je vyráběn z kravského, šetrně pasterovaného mléka.
Sýr sv. Barbory
Polotvrdý sýr sv. Barbory se řadí mezi sýry holandského typu a vyniká nasládlou smetanovou chutí. Je vyráběn z šetrně pasterovaného kravského mléka a než se dostane na váš stůl, zraje v našem sklepě minimálně tři měsíce.
Vavřinecký sýr
Vavřinecký sýr je ve struktuře sušší a lámavý jako třeba parmezán, jeho chuť je díky šestiměsíční zrací době příjemně vyzrálá a zůstává dlouho na jazyku. Skvěle vynikne s červeným vínem.
Složení:
Pro vyniknutí chuti je třeba sýry chvíli (cca 0,5 hod) nechat v pokojové teplotě, pokud byly předtím skladovány v chladu.
Název naší mlékárny je správně BioVavřinec, ne Bio Vavřinec. Zakládáme si na tom, aby mléko a výrobky z něj byly BIO, takže je to pro nás neoddělitelné i v našem názvu.