Připravili jsme pro vás náš vavřinecký sýr pro pohodlné kulinářské použití.
Vavřinecký sýr je ve struktuře sušší a lámavý jako třeba parmezán, jeho chuť je díky šestiměsíční zrací době příjemně vyzrálá a zůstává dlouho na jazyku. Skvěle vynikne s červeným vínem.
Polotvrdý polotučný sýr s nízko dohřívanou sýřeninou a obsahem tuku v sušině minimálně 40 %. Je vyráběn z kravského, šetrně pasterovaného mléka.
Při výrobě používáme pouze rostlinná syřidla. Sýry jsou tedy vhodné i pro vegetariány.
Pro vyniknutí chutě je třeba sýry nechat cca půl hodiny v pokojové teplotě.
Název naší mlékárny je správně BioVavřinec, ne Bio Vavřinec. Zakládáme si na tom, aby mléko a výrobky z něj byly BIO, takže je to pro nás neoddělitelné i v našem názvu.