Tento produkt je nejrozšířenější vysoko v horách v jižních částech Bulharska. Tradičně se vyrábí z nejhustšího mléka, kdy je umístěn do hliněné nádoby při konstantní teplotě do studny. Takto připravená směs zraje po dlouhou dobu - v některých případech déle než šest měsíců. Během zrání produktu se mléko zahušťuje a získává specifickou slanou chuť. Po vyjmutí ze studny, se džbán zlomí a produkt se spotřebuje přímo bez opracováni.
Obsahuje 100 % živé bulharské jogurtové kultury Lactobacillus Bulgaricus a Streptococcus thermophilus.
Výrobek dodávaný ve vratném skle: Sklo není zálohované, ale až jogurt spotřebujete, můžete ho po domluvě se svou Organizátorkou vrátit na výdejní místo. Naši řidiči při předání nového zboží vrácené sklo převezmou a následně jej vrátíme zpět mlékárně, kde vše znovu využijí. Tímto krokem nám pomůžete šetřit životní prostředí. Vrácení obalu však není povinné.