Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
540 Kč
1 080 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
Nedostupné

Bohaté krémové tělo, sladkost čokolády a ořechů, vyváženost s decentní kyselinkou a chutí tropického ovoce a nádechem jasmínu.

Poznámky z pražírny
Ke sváteční příležitosti jsme pro vás namíchali směs promyté Kolumbie a naturální Etiopie. Kombinace těchto dvou regionů přináší krémovou texturu se sladkostí čokolády a ořechů, vyváženou mírnou kyselinkou a tóny tropického ovoce s nádechem jasmínu.
Chuťovým profilem může vhodně doplnit vánoční cukroví, k pohodě zase přispěje společně s vůní vánočního stromečku. Kávu je možno připravit na kávovaru, french pressu, či moka konvičce. Zaručeně potěší i jakoukoli návštěvu.

Kolumbie - Nariño - Las Taguas
Stát Nariño leží na jihozápadě Kolumbie, kde se táhnou Andy souběžně s Tichým oceánem. Tato oblast je proslulá svou vulkanickou aktivitou, která během staletí vytvořila výjimečně úrodnou půdu. Rozličné nadmořské výšky a mikroklima vytvořené řekami a horskými pásmy umožňují dvě sklizně kávy ročně, což je ve srovnání s jinými kávovými producenty neobvyklé.

vanocni esko _2-min

Etiopie - Yirgacheffe - Worka
Yirgacheffe je kávová oblast s mírným klimatem a hojnými srážkami, které jsou charakteristické pro vyšší nadmořské výšky. V této oblasti dominují tradiční odrůdy pěstované organicky. Místní farmáři se starají o místní plodiny tak, aby maximalizovali potenciál úrodnosti regionu a jeho jedinečný terroir.

Naše káva je od Gizawa Alemayehu Yirdawa, který na kávové cestě následuje stopy svého otce. Jeho nadání a touha po kvalitě vedly k založení úspěšné mycí stanice Worka, jež si v oboru získala silné renomé. Gizaw láká drobné pěstitele do své zpracovatelské stanice tím, že jim zaplatí více než konkurence. Zemědělci z oblasti Gedeo mají obvykle dvě platby na pokrytí svých nákladů: jednu před sklizní, kdy mají málo peněz, a druhou během sklizně. Dnes Gizaw spolupracuje s více než 250 drobnými zemědělci z oblastí Worka, Edera a Banko Gotiti, kteří mu dodávají zralé třešně odrůd Heirloom, Kurume a Dega. Díky motivaci lepšího výdělku pro farmáře a jeho znalosti ve zpracování kávy dokáže Gizaw produkovat vynikající kávu ve skvělé udržitelné kvalitě.

Základní recept pro dvojité espresso:
Množství kávy: 18 g
Výsledná váha espressa: 40 g
Délka extrakce: 28 s
Teplota: 94 °C

Pokud je nápoj:
Příliš hořký/extrahuje se pomalu ➞ melte hruběji.
Příliš kyselý/extrahuje se rychle ➞ melte jemněji.

Nadmořská výška: 910 – 2300 m. n. m.
Zpracování: Naturální, promyté
Odrůda: Heirloom, Castillo, Colombia
Stupeň pražení: Espresso
Oblast: Yirgacheffe, Nariño
Charakteristika: bohaté krémové tělo, sladkost čokolády a ořechů, vyváženost s decentní kyselinkou a chutí tropického ovoce a nádechem jasmínu
Kyselost: nízká
Vhodné na: espresso, automatický kávovar, moka konvička, na turka
Hmotnost: 500 g
Skladování: v temnu a suchu
Trvanlivost: min. 12 měsíců
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Prodejce na Scuk.cz: Lukáš Kaňovský
Adresa sídla prodejce:
Masarykova 198
763 26 Luhačovice
IČ: 88742041DIČ: CZ8402144311
Fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku