Komplexní a krémová káva. V chuti sladkost cukrové třtiny, ořechů, karamelu a medu s decentní ovocností třešní a hroznového vína.
Poznámky z pražírny
Když v pražírně nadešel čas hledat v čerstvých sklizních nedílnou součást naší nabídky, “základní” brazilskou kávu pro espresso přípravu, tradičně jsme nasměrovali pozornost ke kávám s výraznějším tělem, dobrou sladkostí, oříškovo-čokoládovým profilem a jen decentní kyselinkou. Ke kávám, které jsou z nižších nadmořských výšek zajišťující křehkost zrna, se kterou si poradí opravdu každý mlýnek. Důležité bylo také bezproblémové ladění receptu a parádní párování s mlékem.
O farmáři
Fazenda Pântano se nachází ve městě Coromandel, mezi Patrocínio a Patos de Minas v regionu Cerrado. Majitel Wagner Ferrero má vášeň pro kávu v krvi. Je vnuk italských přistěhovalců, kteří přišli do Brazílie v roce 1912 pracovat na kávových plantážích. Mnohé ze svých znalostí zdědil po své matce Versi Crivelenti Ferrero. Dnes je jedním z významných producentů výběrové kávy v Brazílii.
Odrůda Bourbon
Jedna z nejvýznamnějších odrůd známá vynikající kvalitou a schopností růst v nejvyšších nadmořských výškách.
Kolem roku 1715 bylo několik rostlin zavlečeno Francouzi na ostrov, který dnes známé jako Réunion (v té době známý jako Ile Bourbon) v Indickém oceánu. Tyto stromy Typica na ostrově zmutovaly a dala vzniknout odrůdě, které dnes říkáme Bourbon. Ukázalo se, že je produktivnější než její předchůdce. Tato její vlastnost učinila z nové odrůdy velmi žádanou a rozšířila se po celé Brazílii (kde byla převzata koncem 18. století) a dalších částech Střední a Jižní Ameriky a také na africkém kontinentu, zejména ve Rwandě.