Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
540 Kč
1 080 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
Nedostupné
+4

Komplexní a krémová káva. V chuti sladkost cukrové třtiny, ořechů, karamelu a medu s decentní ovocností třešní a hroznového vína.

Poznámky z pražírny
Když v pražírně nadešel čas hledat v čerstvých sklizních nedílnou součást naší nabídky, “základní” brazilskou kávu pro espresso přípravu, tradičně jsme nasměrovali pozornost ke kávám s výraznějším tělem, dobrou sladkostí, oříškovo-čokoládovým profilem a jen decentní kyselinkou. Ke kávám, které jsou z nižších nadmořských výšek zajišťující křehkost zrna, se kterou si poradí opravdu každý mlýnek. Důležité bylo také bezproblémové ladění receptu a parádní párování s mlékem.

O farmáři
Fazenda Pântano se nachází ve městě Coromandel, mezi Patrocínio a Patos de Minas v regionu Cerrado. Majitel Wagner Ferrero má vášeň pro kávu v krvi. Je vnuk italských přistěhovalců, kteří přišli do Brazílie v roce 1912 pracovat na kávových plantážích. Mnohé ze svých znalostí zdědil po své matce Versi Crivelenti Ferrero. Dnes je jedním z významných producentů výběrové kávy v Brazílii.

Odrůda Bourbon
Jedna z nejvýznamnějších odrůd známá vynikající kvalitou a schopností růst v nejvyšších nadmořských výškách.
Kolem roku 1715 bylo několik rostlin zavlečeno Francouzi na ostrov, který dnes známé jako Réunion (v té době známý jako Ile Bourbon) v Indickém oceánu. Tyto stromy Typica na ostrově zmutovaly a dala vzniknout odrůdě, které dnes říkáme Bourbon. Ukázalo se, že je produktivnější než její předchůdce. Tato její vlastnost učinila z nové odrůdy velmi žádanou a rozšířila se po celé Brazílii (kde byla převzata koncem 18. století) a dalších částech Střední a Jižní Ameriky a také na africkém kontinentu, zejména ve Rwandě.

Nadmořská výška: 1150 m. n. m.
Zpracování: Naturální
Odrůda: Yellow Bourbon
Stupeň pražení: Střední
Oblast: Patos de Minas, Minas Gerais
Charakteristika: hořká čokoláda, ořechy a pomeranč
Kyselost: Nízká
Vhodné na: espresso, frenchpress, moka konvička, český turek
Hmotnost: 500 g
Skladování: v temnu a suchu
Trvanlivost: rok od data pražení
Země původu: Brazílie
Prodejce na Scuk.cz: Lukáš Kaňovský
Adresa sídla prodejce:
Masarykova 198
763 26 Luhačovice
IČ: 88742041DIČ: CZ8402144311
Fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku