Karob je vyráběn mletím lusků stromu zvaného rohovník, pocházejícího ze Středozemí. Karob je známý též pod názvem svatojánský chléb. Obsahuje velké množství přírodních cukrů, takže je přirozeně sladký a pokrmy s ním není nutné tolik doslazovat.
Použití a dávkování: je hypoalergenní a díky specifické chuti podobné kakau jej může nahradit ve všech kakaových nebo čokoládových receptech v poměru 1:1. Výsledkem jsou pak neuvěřitelně chutné dezerty, zmrzliny, smoothie či jiné nápoje. Karob osvěží vaše oblíbené receptury!
Jak poznat skutečně pravý raw karob?
Různé barvy karobového prášku vyvolávají často otázku, jak rozpoznat ten skutečně pravý raw živý karob. Je to jednoduché. Většina karobu na trhu je zpracovávána z opražených karobových lusků. Takový lusk má typickou tmavě hnědou barvu, velice podobnou kakau, specifickou unikátní vůni a chuť. Nic proti tomuto karobu, dezerty z něj jsou výtečné! Ale není raw.
Bohužel, na trhu je mnoho karobu, který je mylně označován jako raw – všechny chutnají, voní a vypadají stejně. Pražení lusků jim dodává tmavě hnědou barvu, která je jednoznačným vodítkem, že prášek byl zpracován za vysoké teploty. Skutečně raw karob má lehce hnědo-béžovou barvu (na rozdíl od praženého karobu nepřipomíná kakao) a jeho chuť je mnohem jemnější, přitom plnější a velice specifická. Rozdíl jednoduše pozná každý.
100% kompostovatelné obaly
Neustále inovujeme obaly tak, aby dokonale plnily svou ochrannou funkci a zároveň byly maximálně ohleduplné vůči přírodě. Náš karobový prášek BIO RAW je nyní v 100% rozložitelném obalu. Neobsahuje plastové uzávěry a je ekologický včetně etikety a potisku. Nezbyde po něm vůbec nic. Volbou našeho raw karobu podporujete nejen své tělo, ale i přírodu. Děkujeme.