Kachničky na naší farmě ve Svinařích vykrmujeme ve venkovním prostorném výběhu, kde mají k dispozici po celý den čerstvou vodu a kvalitní krmení. Dokrmují se čerstvě posekanou travou a samozřejmě tím, co si ve výběhu samy najdou.
Kachní maso obsahuje velké množství bílkovin, jsou jejich skvělým zdrojem hned vedle jiných druhů kvalitních mas, luštěnin a ořechů.
Kachna se nejčastěji upravuje pečením nebo grilováním. V české kuchyni je velice oblíbená kachna se zelím, kachna na pomerančích či na jablkách, upéct ji můžete i třeba s dobrou nádivkou. Čím pomaleji a při nižší teplotě se peče, tím je maso měkčí, křehčí a chutnější.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.