Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
160 Kč
800 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
Bez lepku
Nedostupné
+1

Boudin noir bez dusitanové soli - neboli naše Budínky - jsou jelítka podle pravé francouzské receptury.

Ve Francii se jedná o velmi oblíbenou zabijačkovou pochoutku, vyrábí se z vepřového sádla, škvarků a krve, přidává se bílé víno a bylinka. Jsou plněné do přírodních vepřových střev a oproti klasickému českému jelitu jsou konzistencí spíše mazlavé. Krajově se boudin noir hodně liší ve složení, někde přidávají také povařenou zeleninu, nebo dokonce špenátové listy, každý Francouz má prý svůj vlastní recept, který dědí v rodinách po generace. My jsme naši recepturu vyladili společně s místním šéfkuchařem, který má zkušenosti s boudin noir ze špičkových zahraničních restaurací.

Budínky vyrábíme z farmářského sádla a krve z Havlovic, přidáváme českou cibuli a víno z Moravy. Výrobek obsahuje siřičitany díky octu a vínu, oboje ale v minimálním množství.

Masný výrobek tepelně opracovaný. Váha jednoho kusu je cca 100-150 g. Vakuově baleno po 2 ks.

Hmotnost: min. 200 g
Složení: vepřová krev, vepřové sádlo, cibule, bílé víno (obsahuje siřičitany), jablečný ocet, sůl, koření
Skladování: 0-5 °C
Země původu: Česká republika
Bez lepku: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 12 - Oxid siřičitý a siřičitany
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 2 dny
Prodejce na Scuk.cz: Marek Piroch
Adresa sídla prodejce:
Vysoká 145
460 10 Liberec
IČ: 76111164DIČ: CZ8802132735
Fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku