Boudin noir bez dusitanové soli - neboli naše Budínky - jsou jelítka podle pravé francouzské receptury.
Ve Francii se jedná o velmi oblíbenou zabijačkovou pochoutku, vyrábí se z vepřového sádla, škvarků a krve, přidává se bílé víno a bylinka. Jsou plněné do přírodních vepřových střev a oproti klasickému českému jelitu jsou konzistencí spíše mazlavé. Krajově se boudin noir hodně liší ve složení, někde přidávají také povařenou zeleninu, nebo dokonce špenátové listy, každý Francouz má prý svůj vlastní recept, který dědí v rodinách po generace. My jsme naši recepturu vyladili společně s místním šéfkuchařem, který má zkušenosti s boudin noir ze špičkových zahraničních restaurací.
Budínky vyrábíme z farmářského sádla a krve z Havlovic, přidáváme českou cibuli a víno z Moravy. Výrobek obsahuje siřičitany díky octu a vínu, oboje ale v minimálním množství.
Masný výrobek tepelně opracovaný. Váha jednoho kusu je cca 100-150 g. Vakuově baleno po 2 ks.