Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
455 Kč
535,29 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
BIO
Nedostupné

Jde vlastně o přední nohu jehněte, od kolínka nahoru. Toto maso je plné kolagenu, a proto je vždy šťavnaté a chutné. Vhodné je především na pomalé pečení.

Především v arabské, indické nebo řecké kuchyni se z jehněčí plece dělá mleté (kebab, musaka, kofta), v Anglii a Skotsku potom tradiční slaný „koláč” shepherd’s pie. Pokud má plec souvislé tukové krytí, je lepší ho nařezat na mřížku, nezajeďte ale čepelí nože do svaloviny. Tenká vrstva tukového krytí rozhodně není na závadu, bude naopak skvělým nositelem chuti.

Díky pečení s kostí si maso uchovává maximum chuti a šťávy. Po vykostění masa laikem může vypadat potrhaně, nevzhledně. Oproti tomu v celku pečená plec na kosti vypadá slavnostně (stejně tak i kýta).

Po otevření ihned spotřebujte.

Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.

Hmotnost: 850 až 950 g
Složení: BIO vyzrálé jehněčí maso výsekové chlazené, min. 7 dní ve visu
Skladování: 0-5 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 4 dny
Vlastní chov: Ne
Vlastní porážka: Ano