Pepř z kambodžské oblasti Kampot je považován za jeden z nejkvalitnějších pepřů světa, a tak k němu také přistupujeme. Součástí této zvláštní péče je jeho balení do luxusních skleněných zkumavek a dřevěných boxů, které podtrhují jeho výjimečnost a díky kterým se jedná i o skvělý dárek.
Sklo se stará o dokonalé uchování veškerého charakteru svého obsahu, konkrétně zrn červeného pepře z kampotských plantáží. Ta jsou sbírána za plné zralosti plodů, díky čemuž jsou plná sladké fruktózy a intenzivních ovocných vůní. Zrna jsou po sběru sušená na slunci, a tím slupka pepřové kuličky dostává svou charakteristickou krabatou strukturu. Pepřová zrna exportovaná na váš stůl pocházejí z produkce malých rodinných farem, které k pěstování pepře přistupují s poctivostí a tradičními postupy, které jsou v této oblasti využívány po stovky let. My od nich pepř vykupujeme za co nejférovějších podmínek. Zrna si v průběhu exportu procházejí několikanásobnou selekcí, která zaručuje, že se na váš stůl dostává ta nejautentičtější chuť a vůně z Kambodže.
Chuť i vůně jsou v tomto případě nesrovnatelné s klasickým pepřem, který je k dostání v supermarketech. Je výrazná, bohatá, a přesto delikátní a jemná. Navíc je pepř z Kampotu unikátem, který v klasickém obchodě rozhodně nenajdete. Díky vysokému obsahu fruktózy, která dává červenému pepři ovocnou chuť, je tento druh koření králem studené kuchyně a zeleninových salátů. Rozumí si s rizotem, polévkami a nebojte se s ním experimentovat také při pečení či míchání drinků. Spíše než s masem tmavým jej kombinujte s rybami či světlým drůbežím masem.
Podívejte se na náš blog a nechte se inspirovat recepty s Kampotským červeným pepřem, které pro nás sestavili i kuchaři ověnčeni michelinskými hvězdami.