Pepř z kambodžské oblasti Kampot je považován za jeden z nejkvalitnějších pepřů světa, a tak k němu také přistupujeme. Součástí této zvláštní péče je jeho balení do luxusních českých skleněných zkumavek a dřevěných boxů, které podtrhují jeho výjimečnost a díky kterým se jedná i o skvělý dárek.
Sklo se stará o dokonalé uchování veškerého charakteru svého obsahu, konkrétně zrn černého pepře z kampotských plantáží. Ta jsou sbírána ještě zelená a následně sušena slunečními paprsky, díky kterým černý pepř získává svou charakteristickou krabatou strukturu a tmavou barvu. Pepřová zrna exportovaná na váš stůl pocházejí z produkce malých rodinných farem, které k pěstování pepře přistupují s poctivostí a tradičními postupy, které jsou v této oblasti využívány po stovky let. My od nich pepř vykupujeme za co nejférovějších podmínek. Zrna si v průběhu exportu procházejí několikanásobnou selekcí, která zaručuje, že se na váš stůl dostává ta nejautentičtější chuť a vůně z Kambodže.
Chuť i vůně jsou v tomto případě nesrovnatelné s klasickým pepřem, který je k dostání v supermarketech. Je výrazná, bohatá, a přesto delikátní a jemná. Navíc je pepř z Kampotu unikátem, který v klasickém obchodě rozhodně nenajdete. I proto se jeho chuť perfektně hodí k celé plejádě surovin, od steaků a dalších druhů červeného masa, přes klasické omáčky, polévky, až po různé druhy těstovin.
Podívejte se na náš blog a nechte se inspirovat recepty s Kampotským pepřem, které pro nás sestavili i kuchaři ověnčeni michelinskými hvězdami.