Pepř z kambodžské oblasti Kampot je považován za jeden z nejkvalitnějších pepřů světa, a tak k němu také přistupujeme. Součástí této zvláštní péče je jeho balení do luxusních skleněných zkumavek od českých sklářů a dřevěných ručně vyráběných boxů, které podtrhují jeho výjimečnost a díky kterým se jedná i o skvělý dárek.
Sklo se stará o dokonalé uchování veškerého charakteru svého obsahu, konkrétně zrn bílého pepře z kampotských plantáží. Ta jsou získávána z červených zrn sbíraných za plné zralosti plodů. Zrna jsou následně namáčena a zbavována slupky, díky čemuž farmáři získávají bělostná pepřová zrna vynikající svou smetanovou jemností. Pepřová zrna exportovaná na váš stůl pocházejí z produkce malých rodinných farem, které k pěstování pepře přistupují s poctivostí a tradičními postupy, které jsou v této oblasti využívány po stovky let. My od nich pepř vykupujeme za co nejférovějších podmínek. Zrna si v průběhu exportu procházejí několikanásobnou selekcí, která zaručuje, že se na váš stůl dostává ta nejautentičtější chuť a vůně z Kambodže.
Chuť i vůně jsou v tomto případě nesrovnatelné s klasickým pepřem, který je k dostání v supermarketech. Je výrazná, bohatá, a přesto delikátní a jemná. Navíc je pepř z Kampotu unikátem, který v klasickém obchodě rozhodně nenajdete. Kampotský bílý pepř není příliš vhodný ke klasickému tmavém masu. Jeho elegantní chuť je nejlepší párovat s masem bílým, tedy drůbeží a rybami. Neuvěřitelným způsobem dokáže pozvednout také mořské plody a je králem studené kuchyně a zeleninových salátů. Ideálně si rozumí také s rizotem a polévkami.
Podívejte se na náš blog a nechte se inspirovat recepty s Kampotským bílým pepřem, které pro nás sestavili i kuchaři ověnčeni michelinskými hvězdami.