Jedná se o nejcennější formu zeleného čaje na světě nejen kvůli náročnosti produkce, ale především díky blahodárným účinkům na organismus.
Zelený čaj Matcha je speciálně pěstován, sklízen a následně selektován. Díky fermentaci nedochází k úniku živin a do poslední fáze mletí se dostanou jen prvotřídní čajové lístky. Výsledkem je sytě zelený jemný prášek, který má stimulační účinky, podporuje koncentraci a metabolismus tuků.
Výhody - je antioxidant,
podporuje normální činnost srdce,
podporuje metabolismus tuků,
pomáhá při
kontrole tělesné hmotnosti,
Návod na přípravu
Příprava Matcha čaje je obřadním rituálem, který podléhá přísným pravidlům. Pro klasický čajový obřad budete potřebovat: bambusovou lžičku, bambusovou metličku a keramickou misku. Při přípravě je důležité se vyhnout kovovému nádobí, které by mohlo ničit prospěšné látky.
Tradiční čajový obřad:
1 bambusovou lžičku čaje Matcha (1 g) dáme do misky a přelijeme 80 ml horké vody (max. 70 °C). Následně bambusovou metličkou vyšleháme do husté pěny a ihned podáváme.
V shakeru za studena: 2–4 g prášku smíchejte v shakeru se studenou vodou, získáte tak lahodný osvěžující nápoj.
Tipy pro využití v kuchyni
Lze jednoduše zakomponovat i do smoothies, zmrzlin, RAW dezertů nebo těsta při pečení. Pokrmům a nápojům dodá nejen originální chuť, ale i netradiční barvu. Nebojte se experimentovat.