Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
1 315 Kč
1 461,11 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
Nedostupné

Vysoký roštěnec je sval ze hřbetu, přecházející do nízké roštěné. Oproti němu má však výraznější tukové krytí. Hovězí rib eye je jemné, akorátně mramorované maso ze zadní čtvrtě, předurčené ke steakové úpravě. Steak je velmi šťavnatý.

Pro milovníky prorostlejších steaků neexistuje nic lepšího! Ze střední části roštěnce se šalují tzv. „rib eye steaky”, které v tuzemských restauracích zažívají renesanci. Náš vysoký roštěnec a rib-eye steak je velmi žádaným a oblíbeným artiklem. Šaluje se na 1,5‒3kg kusy.

Řezy z vysokého roštěnce nechte temperovat v pokojové teplotě, rozpalte gril na maximum čí pánev „do běla“. Maso potřete kvalitním olejem a hojně osolte, opepřete. Potřebujete rychle zatáhnout bílkovinu na povrchu steaku a uzamknout tak šťávu mezi svalovými vlákny. Dle požadovaného stupně propečení stáhněte z výhně a na teplém místě nechte steak před podáváním odpočinout.

Pozor, kdo píchá do masa během procesu tepelné úpravy, vystavuje se nebezpečí upadnutí ruky! :-)

Hmotnost: 900 až 1 300 g
Složení: hovězí maso – min. doba zrání 4 dny
Skladování: 1–5 °C
Země původu: Česká republika
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 10 dnů
Vlastní chov: Ne
Vlastní porážka: Ano
Prodejce na Scuk.cz: Farma Rudimov s.r.o.
Adresa sídla prodejce:
Rudimov 105
763 21 Rudimov
IČ: 01449320DIČ: CZ01449320
Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 78162 u Krajský soud v Brně