Sous-vide hovězí guláš připravujeme z vybraného hovězího masa z krku. Přední maso z mladých býků nakrájíme na kostky, okořeníme a tepelně opracujeme metodou Sous-vide, tzn. přípravou ve vakuovém umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou.
Maso je krásně šťavnaté, křehké a voňavé.
Použití:
Hovězí guláš vybalíme do hrnce, přidáme 800 ml vody, prohřejeme, zahustíme dle osobních preferencí, provaříme 5 až 10 minut, a podáváme s houskovými knedlíky nebo chlebem.
Balení = cca 4 porce.
Metoda Sous-vide je šetrné tepelné opracování ve vakuu po dlouhou dobu při nižší teplotě. Takto připravené jídlo je velmi chutné a šťavnaté. Nižší teplota má také pozitivní vliv na zachování vitamínů a živin. Tato metoda má široké možnosti využití, je vhodná pro přípravu masa, ryb i zeleniny. Díky ní můžete v dnešní rychlé době i lépe plánovat - suroviny můžete mít předem připravené k další úpravě. A benefitem je také nízká spotřeba energie při přípravě.