Nejjemnější maso z předního běhu, známé jako hovězí ramínko, vysoká plec, nebo také Shoulder Clod. Jedná se o sval, nad lopatkou zvířete. Hovězí vysoká plec je univerzální kousek masa vhodný na pečení, dušení či na kostky krájený do gulášů a ragú.
Díky své velikosti je velká plec výborným masem na závitky a rolády. V Americe, pod názvem shoulder clod, potkáte tuto partii také ve steakových úpravách. Rozhodnete-li se pro minutkovou úpravu, doporučujeme vydržet a maso steakovat až před vypršením expirační doby, do kdy ve vakuovém balení stále zraje a křehne.
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.