II. jakost
U produktů se mohou objevovat drobné vady. Zelenina a ovoce již nemusí být v té nejlepší kondici, např. mrkev může být zlomená, brambora již může mít pár vrásek atp. Víme, že v nedokonalosti je krása a proto dáváme šanci i produktům, které by jinde neobstály.
Jedná se o kusy s odlomenými stopkami, výrůstky, nepravidelnými tvary, škrábanci a jinými šrámy. Rozhodně se nejedná o nahnívající kusy, ale i tak je lepší tyto dýně zpracovat v kratším horizontu 1-2 týdnů, protože již nejsou v ideální kondici pro další uskladnění.
Dužina je jasně oranžová a velmi chutná. Slupka je o něco tužší než u klasického Hokkaida, ale konzumace a další úprava je také možná bez loupání.
Vhodné do polévek, omáček, marmelád, sladkých moučníků* nebo ji nakrájenou upéct s česnekem a tymiánem v troubě. Použití této dýně se opravdu fantazii meze nekladou.
Foto dýní Hokkaido je pouze ilustrativní, skutečný tvar a zbarvení se může mírně lišit. Váha dýně na fotce je cca 1,3 kg.
Osivo pochází od Rakouské semenářské firmy ReinSaat, která semena produkuje v biodynamickém režimu.