První vlaštovka v naší nové sekci - low carb dezertů. Lahodný sametový dortík z blanšírovaných mandlí a kokosu, lehce sladký po vanilce s čekankovým sirupem. Dortík je sladký tak akorát, aby uspokojil chuťové buňky, nutričně zasytil a poskytl dobrý pocit z toho, že si můžete zamlsat i s velmi nízkým obsahem cukru, tedy naprosto bez výčitek. Na celý dort bylo použito pouhých 20 g čekankového sirupu.
LC receptury jsou navíc sestavené tak, aby pomohly organismu čerpat energii ne ze sacharidů, ale z tuků, což má za následek lepší udržování energie s nižšími výkyvy v průběhu dne. Prostě naše milované Rafajelko. Věříme, že si ho zamilujete také.
Low carb dieta nás velmi zaujala a to zejména z důvodu, že jsme chtěli docílit lepšího spalování tuků při sportu, a nemít výkyvy energie přes den, které mohou způsobovat právě sacharidy, a to ať už v dezertech nebo v klasických jídlech v případě příloh z brambor, rýže, těstovin. Zjistili jsme, že nám změna v jídelníčku a úbytek sacharidů nevadí a cítíme se po jídle s nižším obsahem cukru lépe a s větší energií.
Výhody:
Průměr dortu: 18 cm, vystačí na 8 porcí.
Způsob přípravy:
Jsem „RAW“, což znamená, že jsem neprošel průmyslovým a tepelným zpracováním (max. do 45 °C). Jsem proto plný aktivních enzymů, vitamínů a živin.