Rýžový sirup patří mezi obilné sirupy. Na rozdíl od ostatních je světlejší a má nižší sladivost. Vyrábí se fermentací rýže. Během procesu se štěpí cukry, které se uvolní do tekutiny. Ta se dále redukuje na hustější konzistenci.
Předností rýžového sirupu je nulový obsah fruktózy, má tedy i nižší glykemický index. Na rozdíl od mnohých dalších sirupů má rýžový sirup tekutější konzistenci a nesladí tolik. Díky své neutrální chuti a vůni neovlivňuje výslednou chuť jídel a hodí se ke slazení téměř všech pokrmů.
Použití:
Vhodný pro studenou i teplou kuchyni. Použijte všude místo klasického cukru. Hodí se na pečení ať už domácích bábovek, sušenek nebo muffinů, ale i k oslazení cereálních kaší, granol nebo nápojů. Rýžový sirup připravovaný pokrm obohatí svou jemně nasládlou vůní.