Rozemletím prokysaného hrudkového sýru a jeho nasolením vzniká brynza. Originál tohoto sýra je z ovčího mléka, ale řada zákazníků ovčí mléko nepreferuje, proto jsme pro ně začali vyrábět variantu z mléka kravského.
Sýr je ručně vyráběný a mléko ošetřeno nejnižší povolenou pasterací.
Hmotnost: 130 g
Složení: pasterované kravské mléko, mlékárenské kultury, sůl
Skladování: 4-8 °C
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 12 dnů
Typ mléka: Kravské
Obsah tuku: Polotučné
Ošetření: Pasterováno
Energetická hodnota na 100 g/ml: 246 kcal
Tuky: 21,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 13,5 g
Sacharidy: 2,4 g
- z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 12 g
Sůl: 1,8 g