Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Recept: Cizrnový guláš

Celý recept je uveden níže. Připravili jsme si pro vás recept na cizrnový guláš a věříme, že jím potěšíte i masožravé strávníky. Protože díky vysokému obsahu bílkovin v cizrně už maso nebudou ani potřebovat. Podávat ho můžete s chlebem, ale tenhle guláš nepohrdne ani knedlíkem. Ze všech surovin uvaříte až 3 porce, a jedna vychází na cca 37 korun.

Suroviny na cizrnový guláš - 3 porce:
2 plechovky cizrny (800 g)
2 velké cibule
2 mrkve
2 petržele
8 lžic pasírovaných rajčat
4 lžíce oleje
trochu zeleninového vývaru nebo vody
majoránka
mletá paprika
mletý kmín
sůl a pepř
150 g celozrnného kuskusu

Postup na cizrnový guláš:
Cibuli, mrkev i petržel nakrájejte na menší kostičky. Do hrnce přidejte olej, nechte ho rozpálit a začněte na něm restovat cibuli. Až vám trochu chytí barvu, přidejte mrkev i petržel a vše společně opečte dozlatova. Zeleninu zaprašte mletou paprikou, důkladně promíchejte a nalijte cizrnu i s nálevem a pasírovaná rajčata. Pokud je potřeba, přidejte do základu ještě vývar nebo vodu, tak abyste měli zeleninu ponořenou a uvařte ji do měkka.
Celý obsah můžete lehce promixovat ručním mixérem nebo si odeberte pouze část, se kterou to udělejte mimo a vraťte zpět.
Na závěr guláš osolte, opepřete a dochuťte dalším kořením dle chuti. Nechte ještě chvíli povařit.

Jako příloha se k tomuto guláši hodí kuskus, protože luštěniny se z nutričního hlediska skvěle doplňují s obilovinami. Kuskus uvařte dle návodu na obalu a můžete servírovat. Dobrou chuť!

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

6 produktů
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího