Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Recept: Dýňové chilli con carne

Níže najdete celý recept.
Dobře víme, že receptem na klasické chilli con carne bychom vás asi nepřekvapili. Už jste ale měli variantu s dýní hokkaido? To má teprve šmrnc! Ze všech surovin uvaříte až 8 porcí a jedna vychází přibližně na krásných 74 Kč :-)
Suroviny na 7-8 porcí:
  • 1 kg hokkaido dýně
  • 600 g hovězího mletého masa
  • 750-800 g konzervovaných rajčat
  • 400 g tmavých konzervovaných fazolí
  • 2 řapíky celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl a pepř

  • Postup:
    Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno, česnek rozdrťte. Z dýně vyškrábejte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky - hokkaido dýni nemusíte loupat. V hrnci rozehřejte olej, osmažte cibulku a celer. Když se barva blíží dozlatova, přidejte česnek a nechte ho chvíli rozvonět. K zelenině přidejte mleté maso a zprudka ho opékejte cca 10 minut.
    Jakmile je maso propečené a opečené, vmíchejte k němu rajčata a dýni, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte plotýnku na nižší stupeň a směs pod pokličkou zvolna duste cca 30 minut. Nakonec do hrnce přidejte fazole a nechte je pár minut prohřát.
    Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, přidejte kousek chilli papričky. Hotové chilli con carne můžete podávat s rýží nebo chlebem.
    NÁŠ TIP: Jednotlivé porce dýňového chilli con carne můžete zamrazit, takže budete mít zásobu už uvařeného jídla na další dny.
    4 produkty
    Doporučené
    Od nejlevnějšího
    Od nejlevnějšího za jednotku
    Od nejdražšího